arrow_drop_up arrow_drop_down
Ik wil bij haar blijven, maar hoe dan?
18 juli 2020 

Ik wil bij haar blijven, maar hoe dan?

Hij zegt: “op dit moment levert onze relatie me nog plezier op, want 80% ervan is goed. Misschien zelfs meer. Maar dat kleine stukje, die 10 tot 20%, dat gedeelte valt me steeds zwaarder. Het put me uit. Mijn vraag? Ik wil weten wat ik nog te leren heb, want ik wil zeker weten dat ik het maximale doe om het samen met haar te redden.”

Kijk dat is een #voorloper!

Iemand die naar de moeilijke dingen wil kijken, die onderzoekt wat er aan de hand is. Iemand die zijn eigen aandeel neemt.

I love it.

Ik luister naar zijn verhaal en ik zoek met hem mee naar mogelijkheden. Kritisch bekijken we wat gezond en ongezond gedrag van hem is. Waar zijn verantwoordelijkheden liggen, hoe hij zichzelf ‘vorm kan geven’ en wat ze samen kunnen oefenen. Ik leg uit en wijs aan: waar gaat zijn eigen overlevingssysteem ‘aan’? Hoe werkt gezonde boosheid? Hoe werkt het patroon tussen hem en zijn vriendin?

Aan het einde van het uur zegt hij: “daar kan ik wel wat mee.“

Ik laat hem de deur uit en terwijl hij in zijn stoere bak stapt, denk ik met een tevreden gevoel: ‘Hij weet wat hem te doen staat en hoe hij samen met zijn vriendin kan oefenen. Wat het hen uiteindelijk ook brengt, samen of apart, ze gaan er in ieder geval allebei heel veel van leren.’

Over de schrijver
Reactie plaatsen